23 novembre de 2015 a les 12:24

Xerrada sobre el paper del joc en el creixement dels infants

||

El passat dimecres, 11 de novembre, es va celebrar la xerrada “El Joc, l’activitat principal dels infants” a la Llar Infantil Municipal el Tren Petit.

La xerrada, organitzada per l’Associació de mares i pares de l’escola, va anar a càrrec de Txell Verdaguer, creadora de l’espai Estels, mare de dia Empordà. 

Verdaguer, experta en l’acompanyament com a mare de dia, destaca l’important paper en el procés de creixement dels infants.Els infants – diu Verdaguer en un dels seus articles- tenen la capacitat de seguir un camí autònom en el seu desenvolupament. (…) Calen adults que els hi permetin temps, espai, tranquil·litat, material i espais adequats perquè puguin desenvolupar totes les seves capacitats”.

Durant la sessió, en la que hi van participar 15 famílies, la conductora va oferir una aproximació a l’evolució del joc en l’etapa 0-3 anys, remarcant la importància del joc lliure. En aquest sentit, es va fer esment especial a l’actitud de l’adult en l’acompanyament d’aquest joc lliure.

Finalment, també es van manipular alguns materials i objectes a fi de valorar els més apropiats pel joc dels infants en l’etapa dels 0 als 3 anys.