2 desembre de 2022 a les 9:28

Xerrada sobre l’impacte de la moda i el consum excessiu de tèxtil amb Roba Amiga al Teatre Mundial

||

El passat dimecres 23 de novembre el Teatre Mundial va acollir una xerrada de conscienciació a l’alumnat de 1er de Batxillerat en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. Se celebrava de 19 al 27 de novembre i girava entorn de la generació dels residus domèstics i la seva gestió a ciutat, les dades de recollida selectiva i com l’alumnat pot ser part del canvi necessari per a la millora de la sostenibilitat.

Addicionalment, coincidint en el fet que enguany la temàtica central de la Setmana europea de la prevenció de residus és la moda circular i el residu tèxtil, es va comptar amb la col·laboració de l’entitat social ADAD que participa al programa Roba Amiga per a conscienciar sobre l’impacte ambiental i social del consum excessiu de roba i complements, el conegut com a “fast fashion” pel que les grans corporacions del sector de la moda ofereixen articles a preus baixos que s’utilitzen per poc temps i que en la majoria dels casos no es gestionen correctament i acaben als abocadors. A la sessió es va incentivar a l’alumnat a prendre consciència sobre el model de consum i tipus d’articles que compren, així com els països d’origen i els processos productius així com els impactes ambientals i asocials que se’n deriven. 

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà col·labora amb Roba Amiga a través dels punts de recollida de roba amb contenidors ubicats a la ciutat que l’entitat selecciona meticulosament en funció de la seva qualitat per a la seva posada en valor a través de la reutilització a les botigues socials, exportació als països de l’Àfrica o per al reciclatge. A més, a la ciutat es disposa de l’associació El Trampolí, que a través de les aportacions solidàries ven, entre d’altres, articles de roba i complements per a donar-hi una segona vida. Es pot consultar l’apartat específic sobre la gestió del residus tèxtil al municipi a través d’aquest enllaç.