4 març de 2014 a les 22:29

XERRADES DE SEGURETAT VIAL A LES ESCOLES

|

 

Els dies 17,18 i 19 de febrer es varen fer unes xarrades sobre seguretat viaria pels més petis (P3,P4 i P5) a l’escola Joan de Margarit, es van tractar principalment sobre nocions bàsiques i seguretat dels vianants.

Els passats dies 17, 18 i 19 de febrer un agent de la policia local de la nostra ciutat, especialitzat en seguretat viària va realitzar unes xerrades als alumnes més petits (P3,P4 i P5) de l’escola Joan de Margarit.

La xerrada centrada en nocions bàsiques de seguretat viària per vianants, s’emmarca en les campanyes de seguretat vial que des de fa més de deu anys realitzen agents de la policia local en les escoles de la nostra ciutat, adreçades principalment a millorar el comportament cívic i la seguretat dels més petits en quant a usuaris de la via pública.

L’alcalde i Regidor de Seguretat ciutadana, Òscar Aparicio manifestava: “els més petits, en quant usuaris de la via pública, principalment, com a vianants, és el col·lectiu més vulnerable, de totes les persones que utilitzen la xarxa de comunicació de la nostra ciutat, i per tant té sentit incidir en aquestes edats per ensenyar-los les normes bàsiques de seguretat, i que tinguin un coneixement dels senyals informatius dels nostres carrers i carreteres. A banda que incidint en els més petits aconseguim de forma indirecta que aquests “eduquin” també als pares.”

Aquestes xerrades que fa la policia local a les escoles municipals, es complementen amb els parcs infantils de seguretat viària que, conjuntament amb el Servei Català de trànsit, es realitzen a les nostres escoles. Els parcs d’educació viària són escenaris que permeten oferir experiències de mobilitat als nens, nenes i joves. Simulen espais urbans en els quals els participants actuen com a vianants i com a conductors.

Aparicio afegia: “ Aquestes mesures endegades ara fa una dècada han estat molt positives, en tant que han permès que tota una generació de joves i adults de la nostra ciutat, hagin crescut més conscients de les regles bàsiques de seguretat vial, i aquests és un dels factors que explica el descens continuat d’accidentalitat que hem tingut a la nostra ciutat des de l’any 2001, tot i l’increment tant de vehicles, com de ciutadans, tal i com es demostra en el darrer informe d’accidentalitat corresponent a l’any 2013 i que ha estat recentment publicat”.

 

Qualsevol escola interessada en acollir aquestes xerrades pot adreçar-se a l’Ajuntament per a programar-ne.(OAP)