6 abril de 2016 a les 19:31

Xerrades per a pares i mares: la realitat de l’educació i la criança a debat

El passat dijous, 31 de març, es va reprendre el projecte del Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) amb una xerrada sobre la relació entre els germans. La xerrada, anomenada Els germans, el compartir i el competir, va tenir lloc l’aula 4 de les Escoles Velles i la temàtica escollidava ser fruit de l’interès que generava en trobades anteriors.

En aquestes xerrades no s’aporten solucions magistrals, ja que cada família, cada nen, cada entorn té les seves peculiaritats. Ara bé, algunes de les tesis que van sonar van ser les que apuntaven a que no convé comparar els fills, que cada un és diferent i que cal, sobretot, respectar aquesta individualitat. Finalment, es va destacar  el paper cabdal de les relacions familiars i de la comunicació que s’estableix entre tots els membres de la família.

L’Escola de pares i mares, ofereix trobades setmanals (cada dijous a les 20.00 a l’aula 4). En aquest espai de conversa i aprenentatge comú es debaten i analitzen qüestions bàsiques en l’educació dels fills, com són la sobreprotecció, l’educació en la llibertat, la intel·ligència emocional, etc.

Les  sessions de grup se celebraran de 20h a 21.30h, a l’aula 4 de les Escoles Velles.

La pròxima xerrada serà el 12 de maig i versarà sobre educar en les noves tecnologies

Des de l’Àrea d’Ensenyament, s’anima a les famílies a participar d’aquesta iniciativa no només per gaudir d’una estona reflexionant sobre el que suposa fer de pares i mares, sinó també resolent els dubtes en relació a la  criança dels fills.

A més, el programa disposa de sessions individuals per tractar temes concrets a nivell privat.

Tots els interessats podeu enviar un correu a annaiglesiascslof@sersaonline.com