16 maig de 2022 a les 12:05

Xinyu Wang guanya el VI Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal d’Empordà

||

La tennista xinesa de 20 anys Xinyu Wang es va proclamar ahir guanyadora del VI Torneig Internacional de Tennis Femení després de derrotar a la tennista russa Erika Andreeva en un partit que va acabar en 3/6 7/6 6/0. Wang era la cap de sèrie número 2 del torneig, només per darrera d’Arantxa Rus, que es va haver de retirar per lesió. Tot i això, Wang no ho va tenir gens fàcil, ja que la jove tennista russa Erika Andreeva va aconseguir dominar el partit durant molta estona.
Xinyu Wang va començar avançant-se en el primer set amb un 3-1, però la russa va remuntar, controlant i emportant-se el primer set de forma contundent. Erika va guanyar un parcial de set jocs seguits. Wang va haver de demanar assistència fisioterapèutica al principi del segon set. A partir d’aquell moment, la xinesa va tornar a entrar al partit amb cops més sòlids i un joc més profund. En el segon set va forçar un tie-break que va guanyar de forma implecable i que li va permetre encetar el tercer set. En aquest tram final del partit es va notar més que mai l’experiència de Xinyu Wang, que va tornar a la potència que ja va demostrar a les semifinals. En contrast, Andreeva va perdre la concentració i no la va recuperar fins que ja era massa tard a causa de l’avantatge que portava Wang.

El pas de les finalistes pel torneig
La guanyadora del torneig, Xinyu Wang ha jugat un torneig molt seriós durant tota la setmana. Destaca pels seus tocs molt profunds i potents, i pels serveis superiors als 100 km/h que li han donat molt d’avantatge en els jocs on servia. És una jugadora agressiva que busca constantment punts curts i winners. Al llarg de la setmana, el revés creuat li ha funcionat de meravella, igual que la dreta invertida. Durant el torneig s’ha enfrontat a jugadores com Vicky Jiménez o Daniela Vismane.
La tennista russa de només 17 anys, va aconseguir col·locar-se a la final provinent de fase prèvia després de superar a jugadores com Asia Muhammad o Renata Zarazúa (guanyadora dels dobles juntament amb Vicky Jiménez). Andreeva, que ha demostrat ser una jugadora de fort caràcter, s’ha aconseguit consolidar com una de les joves promeses que deixa aquesta sisena edició del torneig.

L’ITF Sol Gironès Ciutat de la Bisbal, el més important de Catalunya
El torneig de tennis femení ITF Sol Gironès Ciutat de la Bisbal ha arribat a la sisena edició acompanyat aquesta vegada de dos tornejos més del circuit femení de la federació internacional, un fet mai vist fins ara a Catalunya. Tossa de Mar (30 d’abril-8 de maig) i Platja d’Aro (16 de maig-22 de maig) completen aquest primer circuit Costa Brava Pirineu de Girona. El CT la Bisbal ha aconseguit que el torneig del Baix Empordà arribi a una dotació de 100.000 dòlars més l’hospitalitat, fet que el converteix en el més important de Catalunya. El club s’ha esforçat a ampliar l’aforament a les pistes i a fer activitats paral·leles, fet que converteix el torneig en una referència més enllà de la competició pura i dura, com ara una jornada de tennis inclusiu (6 de maig) i una jornada centrada en la dona i l’esport (13), amb una taula rodona sobra la visualització de la dona en el tennis, un dels pocs esports on hi ha els mateixos premis per a jugadors i jugadores en les competicions professionals. La concentració dels tres tornejos en una distància tan curta i amb poques setmanes de diferència permet, sobretot a les jugadores catalanes que busquen punts, estalviar-se llargs viatges.