8 setembre de 2009 a les 17:08

XXII Fira de Brocanters de l’11 de setembre a la Bisbal d’Empordà

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “els organitzadors hem optat per potenciar l’edició d’enguany i estem convençuts que això es notarà tant pel que fa al nombre de visitants com en la qualitat i quantitat del producte exposat”. Afegeix Dilmé que “l’Ajuntament ha fet una aposta decidida per les fires com a element de dinamització de la ciutat i és un camí que potenciarem els propers mesos amb noves ofertes”.

La Bisbal d’Empordà és una ciutat d’antiquaris. L’existència d’una tipologia de moble empordanès que moblava les cases nobles i benestants de la comarca unit a l’encant de restaurar i recuperar mobles antics a partir dels anys 60’s, va fer que a la Bisbal d’Empordà i rodalies s’obrissin multitud de tallers i botigues relacionats amb aquesta activitat.

Aquesta importància del sector fa que s’organitzi bianualment la Fira Antic Empordà, mostra de gran prestigi a Catalunya i que es caracteritza per la qualitat de les peces antigues que restauren els antiquaris de la zona i pels mobles i pels objectes antics d’arreu de Catalunya. De la mateixa manera, any rere any, se celebren diferents mercats de brocanters al passeig Marimon Asprer de la Bisbal, tradicionalment per setmana santa, l’any que no és realitza la Fira, i per la diada de l’11 de setembre.