Serveis

Contacte

Àrea d’Acció Social i Ciutadania
Carrer de les Mesures, 17
17100 La Bisbal d’Empordà
Tel: 678551570
acciosocialiciutadania@labisbal.cat

Acollida

Benvingut/uda al a l’apartat d’acollida a la Bisbal d’Empordà

El web d’acollida a la Bisbal vol servir per donar informació bàsica a totes les persones que acaben d’arribar a Catalunya o que pretenen fer-ho.

Si vostè és una d’aquestes persones, des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de l’Empordà volem ajudar-lo en la seva incorporació a la nostra societat i que sigui autònom al més aviat possible. Aquesta secció web és una eina que li ho pot facilitar. Cal també, però, un esforç de la seva part de voler formar part de la societat bisbalenca que estem construint. L’aprenentatge de la nostra llengua, el català, i el respecte dels nostres drets i valors fonamentals són part del compromís recíproc que li demanem.

En la tria dels continguts s’ha tingut una cura especial amb aquells que li poden ser més necessaris en els primers moments d’instal·lació i els hem traduït adaptant-los als conceptes més aproximats del seu context lingüístic i cultural. No es tracta, doncs, de traduccions literals, sinó d’interpretacions conceptuals.

Desitgem que la informació que trobarà en aquest web li sigui útil en el procés que ara inicia.

Li donem la benvinguda a la Bisbal d’Empordà.

Mapa d'Acollida

El 2018 l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Servei d’Acollida Municipal, va impulsar la creació d’un mapa d’acollida municipal. El document vol ser una valuosa eina de treball per a professionals i serveis que participen del circuit de primera acollida a la Bisbal d’Empordà. 

Està editat en diferents idiomes i recull el conjunt d’equipaments i serveis que participen del circuit de primera acollida: inclou la informació més rellevant de cadascun dels recursos —com horaris o vies de contacte, entre d’altres— i respon a l’objectiu d’esdevenir accessible per a les persones nouvingudes a la ciutat. El novembre del 2020 es va fer una nova reedició i actualització de la informació a partir de l’avaluació del projecte i la seva implementació. I aquest 2021 s’ha fet una nova edició amb totes les actualitzacions municipals.

Servei de Primera Acollida: