Serveis

Escola Bressol Municipal El Tren Petit

> Llista de preinscipció de sol·licituds amb puntuació provisional

El desenvolupament motriu dels primers anys de vida és cabdal en la persona. Confiar en les possibilitats dels infants, juntament amb la llibertat d’acció, tant en la manipulació d’objectes com en l’exploració d’espais i materials diversos, possibilitarà el domini progressiu del propi cos. L’acció dels infants sobre el seu entorn facilita la descoberta de les característiques rellevants dels materials i dels objectes al seu abast, essent el joc un dels elements d’exploració que utilitzen els infants.

L’acompanyament és la tasca que defineix a les professionals de la llar d’infants. Les educadores a través de la seva presència i mirada respectuosa, estableixen un vincle de seguretat amb els infants. Són promotores d’espais reflexionats perquè els infants circulin amb llibertat, trobant-hi interessos a través dels materials i propostes educatives, respectant així el propi ritme sense necessitat de dirigir els seus passos.

Els infants són els protagonistes dels seus propis aprenentatges i descobriments. No hi ha d’haver diferència sinó continuïtat educativa entre els moments de les rutines diàries, el joc espontani de l’infant i les activitats estructurades per part del personal docent. L’activitat educativa rau en totes les accions realitzades a l’escola, els àpats, el canvi dels bolquers, la migdiada, la preparació per a la sortida…, són, igualment, activitats amb una gran potencialitat educativa.

Grups d'Edat

Les nenes i els nens estan agrupats en edat homogènies, respectant sempre la disposició de les ràtios del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, són:
De 4 mesos a 1 any (8 infants/aula)
De 1 any a 2 anys (13 infants/aula)
De 2 anys a 3 anys (20 infants/aula)

Edifici i espais

L’Escola Bressol Municipal “El Tren petit” de la Bisbal d’Empordà, està situada en un edifici singular construït el 1989 i ampliat el 2006, al carrer J.M. Folch i Torres, molt a prop del Centre d’ Atenció Primària i de Torre Maria (edifici històric, actualment pertany a dependències municipals). Es pot accedir a l’escola per dos accessos, un situat al C/Josep Maria Folch i Torres 14-16 i l’altre pel C/Doctor Robert, 9. L’edifici consta de dues plantes, sense barreres arquitectòniques, amb accés a través de rampes que inicien al nivell del carrer. Les dependències que podem trobar a l’escola son: Aules, espais interiors d’aprenentatges. 10 aules amb les respectives zones d’higiene. 4 de les aules comparteixen també dormitori. Són les que acullen als nadons i els més petits d’un any. 1 aula polivalent. Patis, espais exteriors d’aprenentatges. 3 terrasses i 3 patis exteriors. Altres dependències de l’escola: Cuina pròpia, en la qual s’elaboren diàriament els menús dels infants. Menjador, 1 sala d’educadores i 1 despatx de direcció.