Serveis

Jocs Florals Escolars

Els Jocs Florals Escolars és una activitat que es fa any rere any des de l’any 2007, per tal de fomentar la creativitat dels infants i joves així com de promoure la llengua catalana. Es celebren aprofitant la Diada de Sant Jordi per tal de relacionar-ho amb els llibres i tradicions catalanes i hi participen l’alumnat de tots els centres educatius del municipi, tant d’educació infantil i primària com educació secundaria, i estudis post-obligatoris. La participació és individual, en excepció d’educació infantil que es presenta un treball per classe.

L’activitat consisteix en crear un treball sobre la temàtica proposada de cada any. Alguns exemples de temàtiques del llarg dels anys han estat transformar la historia de Sant Jordi, crear un rodolí o un poema, o crear una cançó original i creativa.

En quant als premis dels Jocs Florals Escolars, cal dir que sempre son de caire educatiu, i se n’entrega un per cada curs escolar. L’entrega de premis es sol fer a la Biblioteca, convidant a totes les famílies i veïns i veïnes del municipi.

El jurat esta format per professionals de la cultura i/o l’educació. Hi ha dos jurats, 3 persones en el cas de educació primaria i infantil, i 3 més per educació secundària i estudis post-obligatoris.

Per a més informació: contactar amb l’àrea d’Educació de La Bisbal d’Empordà al telèfon 972 646 737, o al correu electrònic educacio@labisbal.cat.