Serveis

Reforçat

El Projecte Reforça’t és un servei d’acompanyament a l’estudi que neix amb l’objectiu d’oferir un suport acadèmic a tot aquell alumnat d’educació secundària amb necessitats educatives, ja sigui per dificultats acadèmiques i/o a causa d’un entorn familiar poc afavorit que no pot garantir aquest acompanyament.

Aquest projecte neix de la necessitat de continuar amb altres projectes d’acompanyament a l’estudi que es duen a terme a l’etapa d’educació primària. Per això, tot i que el servei s’ofereix a tot l’alumnat de 1er a 4rt d’ESO (donant preferència a l’alumnat derivat dels Instituts i de l’Àrea de Drets Socials), els principals destinataris són tots aquells joves que fan el traspàs de l’educació primària a l’educació secundària.


El traspàs de primària a secundària pot suposar una gran dificultat per als joves. Per tant, cal recolzar l’acompanyament en aquest procés per evitar el fracàs escolar des del primer cicle de l’Educació Secundària Obligatòria. El canvi de metodologia educativa, d’equip docent i, fins i tot, un canvi de població, tot això lligat a l’entrada a l’adolescència, pot afavorir la pèrdua de motivació dels joves i pot provocar frustració envers els estudis.

 

 

El projecte es porta a terme les tardes durant el curs escolar. A més a més, durant el mes de juliol el projecte continua els matins, combinant les tasques acadèmiques amb activitats culturals, esportives, d’oci i de lleure.

 

 

Per a més informació: contactar amb l’àrea d’Educació de La Bisbal d’Empordà al telèfon 972 646 737, o al correu electrònic educacio@labisbal.cat.