Serveis

Contacte

Edifici de Torre Maria
C/ Aigüeta, 17 1r
17100 La Bisbal d’Empordà
Telèfon: 972 64 68 06
Correu electrònic: 
ocupacio@labisbal.cat

Pla estratègic

La realitat econòmica de la Bisbal d’Empordà està vinculada, per motius territorials i socials, amb els seus municipis veïns, generant un territori estructurat a l’interior de la comarca del Baix Empordà.

La Bisbal d’Empordà, l’any 2014 va començar a estructurar sinergies amb els pobles veïns i va impulsar el Primer Pla estratègic de de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. Aquests 5 municipis Han estat impulsant un pla d’accions conjunt en matèria de promoció econòmica i ocupació des de l’any 2015. Aquest pla estratègic desenvolupat va comptar amb el suport del SOC amb la subvenció del Programa de Suport i Acompanyament a la Planificació estratègica.  

Els 5 municipis integrants del Pla Estratègic comparteixen les mateixes característiques orogràfiques com a territori, comparteixen una zona amb un gran nombre d’artesans professionals i comparteixen l’objectiu, a través de la marca turística conjunta @visitempordanet, de promoure la forma de vida local a través d’experiències com: itineraris de natura, tallers amb artesans, Tasts de productes locals, visites a pobles medievals amb guies de la zona, etc… Promocionant també restaurants i hotels.  

El Pla Estratègic plurianual (2015-2021) ha permès treballar conjuntament com a territori durant els últims anys en diferents línies estratègiques i arribant a grans objectius comuns:

  • Augmentar col·lectivament la capacitat de tirar endavant projectes.
  • Millorar la situació dels col·lectius més vulnerables a l’atur.
  • Potenciar la sostenibilitat ambiental com a concepte vertebrador de la nova activitat econòmica.
  • Captar i retenir el turista en el territori durant tot l’any.
  • Disposar d’infraestructures viàries, de serveis i telecomunicacions que facilitin l’activitat econòmica.
  • Omplir d’activitat econòmica el Polígons del territori.
  • Consolidar, en els diferents àmbits el sector de l’artesania.
  • Dotar a la Bisbal de capitalitat comercial i de serveis.

 

En aquests moments, s’està plantejant la valoració del Pla Estratègic vigent i la reedició d’un nou Pla Estratègic pels propers 4-5 anys per seguir treballant amb les sinèrgies establertes entre els municipis integrants i formar-ne de noves. Aquest nou Pla Estratègic, permetrà seguir treballant en l’ocupació i el desenvolupament local al conjunt del territori.

Documents adjunts