Serveis

Contacte

Edifici de Torre Maria
C/ Aigüeta, 17 1r
17100 La Bisbal d’Empordà
Telèfon: 972 64 68 06
Correu electrònic: 
ocupacio@labisbal.cat

Regidor de l’àrea
Òscar Aparicio Pedrosa

Treball als Barris

Treball als Barris

El Projecte Treball als Barris, promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya i que porta executant-se ininterrompudament des de 2010, posa a disposició un servei especialitzat per a persones que es troben en procés de recerca de feina.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament desenvolupa diferents línies de treball per tal de donar resposta a les diferents necessitats exitents i posa a disposició de la ciutadania el següents serveis:

Programa A: DISPOSITU D’INSERCIÓ LABORAL.
Aquest servei, destinat a persones residents al Nucli Antic, ofereix a les persones en situació d’atur un ventall d’instruments per ajudar-les en el seu procés de recerca de feina. Amb aquest objectiu, es posa a disposició de les persones un servei d’orientació Laboral on reben assessorament sobre el mercat de treball, eines per trobar i afrontar entrevistes de feina i formacions especialitzades. Per altre banda, es realitza una prospecció del teixit empresarial de la zona amb la finalitat de detectar les necessitats de personal de les empreses i es creua aquesta informació amb la de les persones que reben orientació per tal de trobar els perfils més adients.

Des del Dispositiu d’Inserció Laboral també s’ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques no laborals en empreses, formació instrumental bàsica i  s’organitzen jornades i esdeveniments sempre enfocades a la millora de l’ocupabilitat de les persones.

Les persones residents al Nucli Antic que vulguin rebre atenció personalitzada des del Dispositiu d’Inserció Laboral de Treball als Barris, es poden posar en contacte a mitjançant:

-Correu electrònic: ocupacio@labisbal.cat
-Telèfon: 972 64 68 06

Per a totes aquelles persones que no resideixin al Nucli Antic de la Bisbal  o bé que resideixin en un dels municipis veïns (Corçà, Forallac, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura o Ullastret) hi ha la seva disposició el servei del Club de la Feina.

Programa D: PLANS D’OCUPACIÓ
Consisteixen en la contractació laboral temporal dins l’Ajuntament de persones en situació d’atur per tal que puguin adquirir una experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d’obres i serveis d’interès general i social. Aquests llocs de treball van destinats a la realització de tasques addicionals a les pròpies i habituals de l’Ajuntament i es vinculen al manteniment de l’espai públic del Nucli antic o bé a Serveis socioculturals, Serveis a la comunitat, Medi ambient, energies i sostenibilitat, Serveis de proximitat i atenció a les persones, Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), Integració social i igualtat d’oportunitats o altres que aportin valor afegit a les actuacions programades en el marc del Projecte Treball als barris.

Enguany, s’executen els següents projectes dins del Programa D:

– Manteniment del Espais Públics del Barri. Inici previst: Desembre 2021 i Maig 2022. 6 llocs de treball. Àrea de Serveis i Via Pública

– Dinamització Comunitària. Inici previst: Gener 2022. 1 lloc de treball. Àrea d’Acció Social i Ciutadania

– Servei d’Atenció a la Pobresa Energètica. Inici previst: Gener  2022. 1 lloc de treball. Àrea de Medi Ambient i Salut

– Servei de Mediació / Educació al Barri en Conflictes de Caire Ambiental. Inici previst: Gener  2022. 1 lloc de treball. Àrea de Medi Ambient i Salut.

– Dinamització Turística i Comercial. Inici previst: Maig 2022. 1 lloc de treball. Àrea de Desenvolupament Local

– Promoció de la Ceràmica de la Bisbal. Inici previst: Juny 2022. 2 llocs de treball. Àrea de Desenvolupament Local

Documents adjunts

Històric