Serveis

Compostatge

El compostatge és un procés biològic natural que transforma els residus orgànics degradables (restes de menjar de la cuina i restes vegetals de jardineria) en compost, que pot ser utilitzat com a adob orgànic.

El compostatge casolà és la tècnica que es realitza a casa mitjançant un compostador. El procés és molt senzill:
a) Dipositar matèria orgànica verda (restes de menjar) amb restes de jardineria (fulles seques, herba, poda triturada,…), en la mateixa proporció, dins el compostador.
b) Remenar les dues fraccions.
c) Mantenir humida la pila dins el compostador.

Ens necessita entre 4 i 8 mesos per aconseguir compost.

CAMPANYA DE COMPOSTATGE CASOLÀ.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, té oberta una campanya per a facilitar la realització del compostatge casolà. Per a sol·licitar un compostador cal anar a les oficines del Consell Comarcal (carrer dels Tarongers, 12) amb el full d’adhesió de la campanya (que trobareu al final d’aquest pàgina), fer efectiva la fiança de 30€ (que se us retornarà al cap d’un any i amb prèvia visita del tècnic de compostatge) Alhora tindreu assessorament i acompanyament en la tècnica del compostatge el primer any per part del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’únic requisit per a poder fer compostatge és tenir un tros de terra per ubicar el compostador.

Els compostaires amb un any d’experiència i amb la supervisió prèvia dels tècnics de compostatge tenen una bonificació del 20% de la taxa d’escombraries.

Full d’adhesió de la campanya de compostatge                                                                 
Díptic explicatiu del compostatge  
Vídeo del compostatge