Serveis

Roba i residu tèxtil

Segons dades provisionals del 2020, a Catalunya s’estima que cada habitant genera 21 ,6 kg/any de residu tèxtil (postconsum), del qual se’n recullen selectivament 2,3 kg/any. Per tant, l’índex de recollida selectiva tèxtil és d’únicament el 10,6 %. Això comporta que gran part d’aquest residu acabi gestionant-se com a fracció resta, suposant uns costos directes per les administracions públiques significatius, així com un important impacte ambiental.

Com reciclar la roba i residu tèxtil a la Bisbal d’Empordà? 

Donacions a la fundació el Trampolí

El Trampolí és una fundació i associació, que neix de la necessitat d’ajudar a integrar el col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica a la societat.  El Trampolí disposa de dues botigues solidàries “El Racó del Trampolí” on s’hi poden trobar articles nous o usats, fruit de donacions de particulars i empreses. També és un espai de trobada i cohesió social de persones de tot arreu. Aquí podeu trobar més informació sobre les botigues solidàries

Des de la fundació, es treballa realitzant activitats per augmentar l’autonomia de cada persona. En el centre s’ofereixen opcions formatives, ocupacionals i laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual. Es pot trobar més informació a través del seu web.

Contenidors per a roba i residu tèxtil de Roba amiga

A la Bisbal d’Empordà es disposa de contenidors de Roba Amiga repartits a la via pública, arreu del municipi. Aquests contenidors són fàcilment identificables gràcies el seu color taronja. A la Bisbal estan repartits en una vuitena de localitzacions i ja es poden trobar a través d’aquest enllaç a un mapa online.

Cal tenir present que els contenidors de Roba Amiga també serveixen com a punt informatiu per als ciutadans que volen dipositar les seves bosses de roba: mitjançant el panell explicatiu s’orienta a les persones de com i què pot dipositar-se en el seu interior, a més d’explicar quin serà l’objectiu de les donacions i els seus destins.

Els contenidors de Roba Amiga introdueixen valors com la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, amb la pràctica ambientalista de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Actualment el consorci d’entitats de la cooperativa Roba Amiga està format per Formació i Treball, ADAD-L’Encant, Solidança, Troballes i Recibaix. L’objectiu és modernitzar el sector en termes d’eficiència i rendibilitat, fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient i reduir al màxim els residus tèxtils. Tot això a través d’un model que promogui la inserció de persones en situació o risc d’exclusió social. Es pot trobar més informació a través del seu web.