Ajuntament

Òscar Aparicio Pedrosa

Sigueu benvinguts a la web de l’Ajuntament de la Bisbal.

Aquest web ha de ser un espai de informació preferent per la ciutadania, un espai de transparència de la gestió municipal, en definitiva, una eina més de contacte entre corporació i població.

Permeteu-me que em presenti. Vaig néixer a la Bisbal l’any 1972, al carrer Amor Filial, on vaig viure fins l’any 1979 quan ens vam traslladar al carrer Francesc Cambó, en el que ara anomenem sector Sud. Un barri eminentment de classe treballadora, que en aquell moment s’estava desenvolupant i que em va ensenyar els valors del treball, esforç i sacrifici.

Soc advocat de professió, exercint des de 1999 a la nostra ciutat, i polític de vocació. Regidor al nostre Ajuntament des del 1999, havent estat alcalde la legislatura del 2011 al 2015.

Però també he fet més tasques polítiques directes. He estat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà del 2011 al 2019, i, des de febrer del 2021, diputat al Parlament de Catalunya.

Enmig, he estat coordinador d’àrees de Drets Socials, Ocupació i Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de Girona del 2015 al 2018, i cap de gabinet de la Subdelegació del Govern del 2018 al 2021.

Totes aquestes funcions m’han donat una visió àmplia de l’administració, essencialment la local, alhora que han refermat les meves conviccions que l’administració pot i ha de ser, una prestadora de serveis eficaç i eficient, i que, per a aconseguir-ho, cal un equip de govern i un alcalde compromès amb la ciutat, però a més, sincerament, crec que és bo, un coneixement de l’administració i de les lleis. I, tot això, amb la complicitat i la col·laboració de treballadors/es municipals i de ciutadans i ciutadanes.

Ser alcalde significa treballar per a tota la ciutadania bisbalenca, sense importar cap altra circumstància que no sigui aconseguir una millor ciutat, una ciutat més igualitària i que prosperi socialment i econòmicament.

Sabem les potencialitats de la ciutat: ha estat, és i serà una ciutat cultural, amb història i patrimoni, bressol i casa d’artistes, que ha de tornar a ser una ciutat compromesa amb les causes socials, i que garanteixi el benestar dels seus ciutadans. Aquest és el nostre compromís i el nostre objectiu que hem d’aconseguir entre tots i totes.

*Podeu contactar amb l’alcalde a través del seu correu electrònic: oaparicio@labisbal.cat

Agenda Institucional de l'Alcalde