Municipi

Entitats

Des del 2011 està actiu el Registre d’Entitats de la Bisbal d’Empordà amb l’objectiu de desenvolupar una de les propostes que recull el Pla Director de Participació Ciutadana (PDPC), aprovat per l’Ajuntament de la Bisbal l’any 2009.
Concretament la creació del Registre d’Entitats es recull a la línia estratègica 4, que fa referència al teixit associatiu i les relacions amb l’Ajuntament. En aquesta línia estratègica, es
És per aquesta raó que us demanem un seguit de dades referides a la vostra associació o entitat:
– Els estatuts de l’associació (document electrònic tipus word, pdf amb els estatuts).
– Número d’inscripció en el Registre General d’Associacions al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.
– Nom de les persones que ocupen càrrecs directius i forma de contacte (telèfon i correu e).
– Nom de les persones i forma de contacte (telèfon i correu e) interlocutores en funció dels temes (p.ex., per parlar del tema x cal parlar amb la persona y; i així successivament quan s’escaigui).
– Domicili social.
– Programa d’activitats de l’any en curs.
– El número de socis.
Aquesta informació s’ha d’adreçar a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. És molt important que la informació sigui correcta i actualitzada ja que és la que es prendrà de base a l’hora d’atendre peticions de subvenció, signatura de convenis i, en general, les relacions de cada entitat amb l’Ajuntament de la Bisbal.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l’Àrea de Comunicació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal.

entitats
Agrupament Escolta i Guia les Gavarres

Agrupament que pertany a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i realitza educació en el lleure mitjançant el mètode escolta.

Adreça: Carrer Ramon de Cabrera nº 19 (Camp Parroquial)
Contacte: Jordi Roldós - 680480407
Horari: dissabtes, de 16 h a 18 h (habitualment)
Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca
Adreça: Ateneu Pi i Margall, 37
Contacte: Josep Pareta - 617602346
Associació Arpa de Bec
Facebook: Facebook
Associació Bisbalgat

Bisbalgat és una associació sense ànim de lucre, fundada el 2011. El seu principal objectiu és apostar pel benestar dels gats necessitats del carrer, ajudant-los a tenir una vida digna. Rescaten els gats carinyosos, perduts, abandonats, ferits o nascuts al carrer i en promouen l'adopció responsable. També promouen l'art felí i l'artesania felina col·laborant amb els artistes i artesans del territori. També s'han implicat en la cultura popular amb la construcció de quatre caps grossos per sortir a la cercavila de la Festa Major.

Adreça: Carrer del Pont, 1
Contacte: Marta López Leal - 618 293 661
Associació Cultural Amics del Passeig

Entitat sense ànim de lucre que pretén realitzar activitats culturals, de lleure, esportives i d'inclusió social, per donar vida i portar la cultura activa al Passeig Marimon Asprer.

Adreça: Passeig Marimon Asprer, 3
Contacte: Ramon Parramon
Facebook: Facebook
Associació d’Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal d’Empordà

L' Associació d'antiquaris, brocanters i restauradors de La Bisbal d'Empordà fou creada l'any 1997 a iniciativa dels antiquaris de La Bisbal amb les seguents finalitats:

- La promoció de La Bisbal com a ciutat d'antiquaris.
- Fomentar la projecció externa de La Bisbal, per atreure gent i i dinamitzar la vida ciutadana.
- L'organització d'activitats
- Vetllar perque els associats compleixin les normes legals de llur activitat, i així garantir bon funcionament i qualitat.

L'àmbit territorial de l'Associació el forma La Bisbal amb els pobles de l'entorn.
En tots aquests anys l'associació ha buscat assolir els esmentats objectius treballant el seguent:

1 L'organització de diferents actes, destacant :
- Mercat de l'onze de setembre al Passeig de La Bisbal
- Mercat de nit de festa major a Terracota Museu
- Organització conjuntament amb L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà de totes les edicions de la Fira Antic Empordà
- Mercat dels divendres d'estiu.
2 Publicitat a La Vanguardia, el Punt Diari, Diari de Girona i en revistes de decoració d'àmbit nacional : Habitania, Casa&Campo y El Mueble.
3 La renovació de forma anual de la Guia dels antiquaris, brocanters i restauradors de La Bisbal.
4 Treball amb la resta d'associacions bisbalenques : Unió de Comerciants i Associació de botiguers de l'Aigueta. Colaborant en algunes de les seves activitats.
5 Les reunions de treball amb el Consell d'Iniciatives Economiques. Òrgan de promoció econòmica creat per l'Ajuntament de La Bisbal.
6 Trobades i contactes amb el Gremi d'antiquaris de Girona, buscant el millor pels antiquaris bisbalencs.

Adreça: Plaça Francesc Macià, 10
Contacte: 972 642 492
Associació de la Gent Gran de la Bisbal d’Empordà

L’entitat vol organitzar i oferir activitats lúdiques, excursions, cursos, xerrades o, simplement fomentar amistats, entre d’altres. És oberta a tothom i les inscripcions poden fer-se els matins de dilluns a divendres a l’Ajuntament Vell, de 9 a 14 h.

Contacte: 635534166
Associació de Puntaires
Associació El Trampolí

L’Associació El Trampolí, de la Bisbal d’Empordà, neix l’any 2000 de la necessitat que observen germans i amics de persones amb discapacitat psíquica, de donar a aquest col·lectiu les eines necessàries per ajudar-los a integrar-se plenament en la societat i de buscar respostes satisfactòries en tots els àmbits de la seva vida.

Des d’aleshores, El Trampolí treballa per realitzar activitats amb la voluntat i objectiu d’estimular el creixement personal de les persones amb discapacitat psíquica i la seva integració social, donant suport i duent a terme iniciatives per augmentar l'autonomia de cada persona dins de l'àmbit privat, de l'habitatge, de les relacions amb el seu entorn més immediat, en l'àmbit laboral, cultural, d'oci i del medi ambient per atendre així aspectes vitals per al benestar dels disminuïts psíquics.

El nostre centre s'ha anat configurant com una opció formativa, ocupacional i laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual, permetent el fet de donar un salt qualitatiu en la concepció de les persones amb discapacitat intel·lectual en el seu futur paper com a possible treballador.

Adreça: C/ Ramon Masifern, 2
Contacte: Maite Cobos Lara
Horari: de 9 h a 19 h
Pàgina web: www.eltrampoli.org
Associació Gent Gran L’Esplai
Adreça: Avda. Les Voltes, 13
Contacte: 972 640 275
Ateneu Llibertari Paquita

Som un grup de persones de la Bisbal amb diverses inquietuts, iniciatives i motivacions que volem trobar-nos i construir un espai en comú.

La nostra manera de funcionar és de tu a tu entre persones, mitjançant assemblees on prenem les decisions de manera conjunta.

Entenem la política com els aprenentatges entre persones més que a les normes, dogmes i institucions.

Qualsevol persona que comparteixi amb nosaltres inquietuds i ganes de treballar serà benvinguda dintre d’una linia d’actuació llibertària contrària a tota autoritat ja sigui aquesta institucional, policial o patriarcal.

Creiem en l’autogestió com a forma d’organitzar-nos i rebutgem dependre de les polítiques institucionals, de tal manera que no volem rebre ni ajudes ni subvencions.

Bisbal Bàsquet
C.P. Bisbalenc
Adreça: Avinguda Mas Clarà, s/n 17100 la Bisbal d'Empordà
Casal Estel Roig

Fa dotze anys que el Casal Estel Roig va néixer a La Bisbal d'Empordà. Tot va començar gràcies a unes quantes persones amb ganes de reviure el poble. Durant aquests anys s'han fet actes, concerts, xerrades... amb l'objectiu de crear un espai acollidor i alegre del poble i pel poble. Avui en dia, el Casal, ubicat en el cèntric Carrer Ample de la Bisbal d’Empordà, segueix essent autogestionat per joves amb molta empenta i ganes de fer un munt d'activitats.

Així doncs, l'Estel Roig és un casal popular autogestionat, sense ànim de lucre i assembleari, que defensa com a eixos principals la independència, el feminisme, el socialisme i l’ecologisme; és un espai lliure d'agressions racistes, masclistes i LGTBI-fòbiques. El seu principal objectiu és garantir el moviment, la cohesió i l'organització popular.

Adreça: Carrer Ample, 25B
Contacte: Lluc Macias, Aroa Lachica, Carme Pons
Horari: Obert divendres i dissabtes de 22:30 a 00:00
Centre d’Acollida Convent dels Franciscans

El Centre d’Acollida Convent dels Franciscans és una llar residència per a persones afectades pel VIH/sida en situació d’exclusió social. Està ubicat a la Bisbal d’Empordà, va entrar en funcionament l’any 2003 i té capacitat per 30 persones.

Adreça: c/ Convent. num. 55, 17100, La Bisbal d'Emporda
Contacte: Laura Martinez i Caminal. 972640139
Horari: dilluns a divendres de 8:30h. a 15:00 dimarts i dimecres fins a les 18:00
Pàgina web: www.acollida.org
Centre d’Esplai la Bisbal
Ceramistes la Bisbal

L’Associació de Ceramistes de la Bisbal, entitat que agrupa empreses subministradores i manufactureres, ceramistes professionals i amateurs i persones que tenen la ceràmica com a nexe d’unió. Amb l'objectiu principal de promoure, coordinar i intensificar els esforços comuns per a l’estudi, la pràctica, la millora de la qualitat i la difusió de la ceràmica.

Organitza inauguracions a l'Espai la Peixera i Espai Ceràmica Viva (conjuntes amb Terracotta Museu). Altres activitats culturals com Fira artesana, conjuntes amb promoció de l'ajuntament de la Bisbal.

Adreça: Apartat de correus, 78 17100 La Bisbal d’Emporda (Girona)
Contacte: Gemma Ribet - 653882438
Cinètic
Club Atlètic Bisbalenc
Adreça: Apt. Correus nº 53, Pavelló d’Esports, Av. Mas Clarà s/n, 17100 La Bisbal (Girona).
Contacte: 659 54 79 18
Club Ciclista La Bisbal

Club ciclista, de més de 32 anys d'atiguitat, amb activitats ciclistes a La Bisbal d'Empordà i rodalies.

Adreça: Enric Prat de la Riba, 12
Contacte: 972640472
Club d’Escalada la Bisbal

L’associació neix de la necessitat del manteniment i la millora del rocòdrom i des d’on volen fomentar l’escalada per a adults i infants. El rocòdrom de la Bisbal, ubicat al Pavelló Firal, és utilitzat per persones escaladores de la Bisbal i d’arreu de la comarca, que venen al municipi per fer-hi entrenaments. L’objectiu del Club d’Escalada La Bisbal és millorar les instal·lacions per tal que tots els socis i sòcies es sentin segurs/es practicant l’esport i, a la llarga, ampliar el rocòdrom del municipi.

Adreça: Av. President Companys, 64
Contacte: Alícia Traveria Pérez