18 abril de 2017 a les 15:04

Antic Empordà tanca la XI edició amb gran satisfacció de visitants i d’expositors

Ahir va tancar les portes XI edició d’Antic Empordà, la fira d’antiguitats i del disseny de la Costa Brava que la Bisbal acull biennalment. La fira d’enguany ha coincidit amb Setmana Santa i des que va obrir les portes, el passat dijous 13 d’abril, va satisfer gratament a expositors i visitants, tot i haver tungut un 15% menys d’afluència que a la darrera edició del 2015. El més notori és l’alta valoració que en fan, tant expositors com visitants: i és que, segons una enquesta encarregada pel consistori, prop del 90% d’expositors i visitants afirmen que repetiran assistència a la propera edició.

Com no podia ser d’altra manera, un any més, la fira va oferir una àmplia gamma de peces d’interès i qualitat: una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional. De fet, l’enquesta determina que la major part de públic prové de la província de Barcelona, seguits de la província de Girona i del mateix Empordà. Una altra dada destacada és que el públic francès segueix augmentant.

Segons les dades, el públic segueix venint majoritàriament per les antiguitats, però també valora molt positivament la presència d’articles de disseny. Un 43% dels enquestats valoren la fira amb un 4 sobre 5 i un 30% amb un 5 sobre 5. I és que la meitat dels visitants són repetidors i prop d’un 30% dels assistents han comprat a la fira. A més, la majoria dels assistents enquestats, un 62%, va afirmar que visitarien algun altre punt del municipi. 

Pel que fa als expositors, tenint en compte l’enquesta, també cal fer esment de l’alta puntuació que van donar a l’organització (9,15), el catàleg de la fira (7,79) i a la composició del binomi antic & design (7,70). D’altra banda, l’afluència de públic i les vendes van ser les dades amb la valoració més baixa.

Francesc Feliu, President de l’Associació d’Antiquaris de la Bisbal, ha volgut agrair a l’Ajuntament l’organització de l’esdeveniment i ha animat a continuar-hi treballant. D’altra banda, també va voler destacar la singularitat d’Antic Empordà: “Hi tenim brocanters, antiquaris, restauradors, artesans, galeristes, decoradors i el design”. Ha destacat que tot aquest conglomerat la fa única a Catalunya i que així s’adapta a la demanda del mercat.