19 abril de 2017 a les 11:27

El Cicle Gaudí arriba a la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà està en plena efervescència cultural i, sense anar més lluny, aquest abril estrena una nova proposta: el Cicle Gaudí. El circuit de cinema català nascut el passat 2016 farà parada, cada mes, al Teatre Mundial de la Bisbal. El primer assalt serà aquest proper dissabte 22 d’abril, a les 20h, amb Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color.

El documental, dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo, explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera al nostre país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió́ a una de les èpoques més obscures de la història contemporània d’Espanya.

I és que, d’ara endavant, el municipi acollirà el mes destacat del cinema català. Un comitè format per distribuïdors i exhibidors selecciona els títols de la producció catalana de l’any que voltaran per les diverses localitats. Són pel·lícules de qualitat, d’estrena molt recent i d’ampli abast de públic. Si aquest abril es porjecte Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color, els propers mesos el Teatre Mundial de la Bisbal projectarà films com A Monster Calls (el 13 de maig) i Incerta Glòria (el 17 de juny).

El preu de l’entrada sempre serà de 4,50€, però sempre s’oferirà entrada reduïda a 3€ per Carnet Jove i Club La Vanguardia (2×1). A més tindran descompte per gent gran, per carnet de biblioteca, voluntariat per la llengua, alumnes cursos de català, usuaris de l’Espai Jove, alumnes dels Instituts de Secundària de la Bisbal.

La voluntat del circuit de cinema català Cicle Gaudí és seguir creixent aquest 2017 amb l’objectiu d’arribar als 25.000 espectadors anuals. La seva vocació de conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra, ja comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments implicats. Ara es consolida amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, i dels ajuntaments que s’hi adhereixen, una aliança que permetrà portar estrenes catalanes a 33 localitats d’arreu del país.