2 abril de 2024 a les 18:00

Èxit i gran afluència de visitants de la fira Artesana 2024 de la Bisbal

Un total de 24 parades d’artesania i una contínua afluència de visitants van omplir el Passeig Marimon Asprer de la Bisbal d’Empordà aquest passat divendres 29 i dissabte 30 de març amb motiu de la fira Artesana 2024, organitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Van haver-hi parades de sabateria, de cistelleria, de espardenyeria, de saboneria, de joieria, d’art tèxtil, de ceràmica o de papiroflèxia, entre d’altres. I el balanç que en fa l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local és d’allò més positiu, alhora que el públic general també es va mostrar molt satisfet per visitar una fira d’artesania amb qualitat i tallers i altres activitats paral·leles que li van atorgar un notable valor afegit.

I és que les xifres parlen per si soles: sense anar més lluny, als tallers de torn organitzats per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, van comptar amb la participació de 300 persones al llarg dels dos dies de fira. Als tallers organitzats per l’Ajuntament amb els artesans que exposaven a al fira hi van passar 180 persones, que era el màxim de persones que hi podien assistir atesa la capacitat de cada taller (l’assistència la decidia l’artesà en funció del seu taller). D’altra banda els expositors participants també van valorar molt positivament la fira: per beneficis obtinguts, per instal·lacions i per organització. Atès aquest bon balanç la regidora de Comerç i Activitats Econòmiques, Laura Irla, s’ha mostrat molt satisfeta i l’ha qualificat com «un èxit absolut», alhora que ha volgut fer un «agraïment públic a tot l’equip de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local pel seu esforç i fer-la possible».

Artesana ha esdevingut una fira mercat de referència en el sector de l’artesania de Catalunya, amb la participació d’artesans de diferents oficis vinguts d’arreu que ofereixen una mostra de qualitat de productes de creació pròpia. Els visitants hi van poder trobar una àmplia gamma de productes exposats exclusivament per artesans. I és que un dels condicionants per a participar-hi és ser un artesà no alimentari de Catalunya que disposi de carnet d’artesà.

L’Ajuntament de la Bisbal va organitzar la sisena edició de la fira Artesana, que, un any més, tornarà a comptar amb la participació d’artesans d’arreu de Catalunya, a més d’incorporar activitats complementàries com les demostracions participatives d’oficis artesans i tallers per a tots els públics i de tipologies diverses. La novetat d’aquest 2024 era una part expositiva on s’explicava què és una World Craft City, què suposa formar-ne part i la presentació de les 5 Craft Cities Europees (Kikenny, Harris Tweed, Bornholm, Franham) incloent-hi la Bisbal d’Empordà.

*Vídeo: Xevi Codolà

*Fotos: Anna Pascual