16 abril de 2014 a les 14:16

Exposició Desembruta” al Castell palau”

Desembruta és una iniciativa, impulsada per la Fundació Prevenció de Residus i el Consum Responsable, que pretén evidenciar la problemàtica dels residus abandonats a l’entorn i aportar solucions des de la prevenció de residus i l’ús eficient dels recursos.

Al mes de novembre de l’any passat, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Fundació van organitzar una acció de neteja de residus del riu Daró, en el sector del Puig d’en Vidal. Aquesta acció ha estat escollida com a finalista als premis anuals de prevenció de residus.

L’exposició difon de forma molt gràfica la problemàtica de l’abandonament de deixalles a l’entorn, des del malbaratament de recursos, fins als impactes econòmics, socials, en el medi, la salut i en les generacions futures. S’exposen els resultats de la campanya Desembruta, amb fotos pujades al mapa de punts negres (visionades en un reproductor integrat) i vídeos de les accions de sensibilització realitzades amb voluntaris. Finalment aporta propostes a desenvolupar des de tots els sectors que tenen una responsabilitat compartida per eradicar aquest problema des de l’origen, atès que no generar un residu és la millor manera d’evitar el seu abandó. Una mostra de productes d’un sol ús i hàbits no respectuosos es contrasta amb les seves respectives alternatives de consum responsable. L’exposició està dissenyada amb materials sostenibles i renovables com la fusta i palets reutilitzats.