3 febrer de 2017 a les 10:28

La Bisbal s’uneix a la xarxa ‘DocsBarcelona del Mes’

A partir del proper 24 de febrer, la Bisbal formarà part de la xarxa ‘DocsBarcelona del mes‘, una prolongació del festival internacional de documentals DocsBarcelona. La idea del projecte és acostar el cinema documental al màxim nombre d’espectadors possible, portant-lo arreu del territori on hi hagi espectadors, tant a les grans ciutats com als pobles petits.

En el cas de la Bisbal d’Empordà els documentals es projectaran cada darrer divendres de cada mes, a les 20h, a la Sala d’actes de l’Arxiu comarcal del Baix Empordà (c/Teatre Vell, 8). L’entrada serà gratuïta i sempre hi haurà una petita presentació introductòria prèvia al documental.

‘DocsBarcelona del mes’ vol contribuir a crear un hàbit de consum del gènere documental a través d’una oferta regular de qualitat, internacional i més enllà dels festivals. Així, en aquest sentit, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal se sumen al projecte amb la finalitat de treballar per una programació estable en l’àmbit dels audiovisuals de contingut cultural i per tal d’oferir als ciutadans el millor de la producció audiovisual europea en el gènere documental, el qual viu una radiant etapa d’efervescència creativa. El cicle de projeccions també comptarà amb la col·laboració del col·lectiu FIC.BiE per a l’organització i execució del nou cicle.

La primera estrena mensual que acollirà la Sala d’Actes de l’Arxiu comarcal del Baix Empordà serà el documental holandès ‘Dins l’armari’, dirigit per Sophia Luvarà i premiat a per la Berlinale, el Belfas Film Festival, l’IDFA, el HRWFF New York o pel mateix DocsBarcelona. El film explora com es viu l’homosexualitat en una societat com la xinesa, on és inacceptable. Aquesta primera projecció, del divendres 24 de febrer a les 20h, serà presentada per l’Antoni Martí Gich, membre de FIC BiE.