11 novembre de 2016 a les 12:53

La xerrada de David Vila dóna el tret de sortida al VxL a la Bisbal

I si parlem català? és el títol del llibre que David Vila va presentar a la Biblioteca de la Bisbal el passat divendres 4 de novembre. Amb aquesta xerrada, es va donar inici a segona edició de VxL (Voluntariat per la Llengua) d’enguany a la Bisbal, a la qual participen nou parelles, un trio i dos quartets.

La necessitat de parlar català quan ens adrecem a una persona nascuda en un altre país és la idea principal del llibre que David Vila i Ros va presentar divendres passat a La Bisbal. En aquesta publicació, reflexiona sobre per què molts catalans canvien de llengua davant d’una persona nouvinguda, quines repercussions té això per als nous catalans i per al nostre país, i quins són els mecanismes que ens poden ajudar a vèncer aquesta dinàmica.

Acabada la presentació, es va obrir un debat entre el públic assistent i l’autor en el qual va haver-hi intervencions molt interessants. Per exemple, la Marine, una noia armènia que viu a la Bisbal, explicava que quan li diuen que el català no és prou útil perquè només es parla a Catalunya, ella respon que si és a Catalunya on vol viure i treballar a partir d’ara és precisament el català la llengua que li serà més útil, perquè és la llengua del país: De viatge, puc anar-hi una o dues setmanes l’any. La resta de la meva vida la passo aquí. Així doncs, la llengua que em fa més falta és la que es parla aquí”.