19 novembre de 2015 a les 13:43

Mentoria per una societat inclusiva: El projecte Rossinyol refila de nou!

|

El vestíbul del Mundial acollirà demà a la tarda l’acte d’inici del projecte a la Bisbal. Serà quan es coneixeran les parelles que, durant sis mesos, aprofundiran en el coneixement de cultura i la societat del nostre país i tindran, sobretot, un referent positiu en l’àmbit acadèmic i humà. La presentació anirà a càrrec de l’Alcalde, Lluís Sais, el regidor d’Ensenyament, Enric Marquès i la representant de la UdG, Núria Felip.

Promogut per la Universitat de Girona amb la col·laboració dels diversos ajuntaments, entitats i professionals de les localitats on s’ha dut a terme, el Projecte Rossinyol és ja una xarxa consolidada de mentoratge. I és que enguany se celebra la desena edició d’aquesta iniciativa de mentoria social intergeneracional que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social dels alumnes nouvinguts. 

El projecte, que es va engegar a Olot el curs 2006-2007, ha estès el seu radi d’acció en successives edicions. Actualment, hi participen poblacions com ara la Bisbal, però també Girona, Blanes, Lloret, Figueres, Palamós, Palafrugell, Sant Feliu, Santa Coloma i, finalment, a Salt.

El nombre d’infants en mentoria ha anat creixent fins superar el centenar. De la mateixa manera, també s’ha anat ampliant el  nombre d’estudiants de Psicologia, Magisteri, Educació Social o Infermeria. Tots ells, han de formar-se prèviament en un curs que els dóna més eines per a l’acompanyament periòdic d’un nen/a per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc.

Un total de sis parelles formades per estudiants de la Universitat de Girona i alumnes de quatre centres d’educació primària i secundària de la Bisbal (l’escola Cor de Maria, l’escola Joan de Margarit, l’escola Mas Clarà i l’institut de la Bisbal) participaran enguany en la setena edició del projecte al municipi.