26 juny de 2020 a les 16:28

Previsió meteorològica: calor normal amb encluses de tarda

Després de més de tres mesos d’excedència forçada, tornem a les previsions meteorològiques bisbalenques amb les mateixes ganes de sempre: voler informar i suscitar sentiments d’estima al nostre entorn més proper i a tota la casuística atmosfèrica que se’n deriva. Ja fa uns dies que retornem a la vida social al carrer i busquem el Sol com excusa a la normalitat entesa com a l’estiu mediterraniàniament social. I la meteorologia, de mica en mica, s’hi va posant bé.

El proper cap de setmana promet ser càlid i amb predomini del sol. Amb temperatures d’estiu. L’ambient estival que es palpa avui, divendres, es mantindrà amb una mínima baixada del termòmetre a ple dia. Però serà inapreciable pels nostres cossos. Només les tardes podran una mica menys radiants a conseqüència de les encluses dels núvols convectius pirinencs que deixaran ruixats lluny de nosaltres però que, per contrapartida, portaran ambient xafogòs i amb possibilitat d’algun petit ruixat més de cares a diumenge.

L’anècdota meteorològica la tenim en la pluviometria de l’any que tancarà el primer semestre amb 650 mm passats, quan l’any 2019 va ser de 643,2 mm. Mig any i ja ha plogut més que l’any passat. El mes de juny de l’any passat el recordarem com per ser el mes calorós del 2019. I aquest any no ha estat així: el recordarem com a plujós amb més de 130mm, encara amb possibilitat d’augmentar-ne la dada.

I si mirem mapes estacionals podem concloure que el juliol serà càlid com habitualment és. Sense estridències ni calorades fortes. I poc plujós, fins i tot menys que la mitjana climàtica. I l’agost no serà notícia tampoc per grans calorades però els mapes marquen una pluviometria més alta que la mitjana climàtica i això es pot entendre com els ruixats típics de tarda de final d’estiu. Tot normal. Ara només falta que la nova normalitat sigui cada vegada més normal.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.