28 gener de 2022 a les 11:27

Previsió meteorològica: insistència anticiclònica

Fred de gener amb pluviometria nul·la i amb insistència anticiclònica. Als encarregats d’explicar i fer previsió de la meteorologia d’aquests dies, se’ns fa difícil no repetir els arguments i les prediccions. Però no podem ser gaire més originals ni diferents. Cada vegada que ens toca explicar quin comportament tindrà l’atmosfera en el futur més proper segur que ens trobem donant arguments idèntics.

Aquest cap de setmana serà molt semblant als últims que hem viscut i la previsió serà reiterativa. Només un petit canvi ens fa preveure una mica d’entrada de tramuntana. Però, bàsicament tindrem absència de núvols, estabilitat, nits serenes i dies clars amb sol de gener poc calent, però vàlid per estar confortables. No parlarem ni de boirines, ni de temperatures mínimes excessivament baixes. I parlarem d’algun núvol alt i sensacions tèrmiques desiguals segons el moment del dia i la força de la tramuntana.

Així doncs, resumim amb que avui divendres tindrem aire de tramuntana, vent que ens acompanyarà amb oscil·lacions tot el cap de setmana. No serà cap gran episodi de vent. Tindrem dies assolellats, amb sol sense gaire impediments i amb temperatures que aniran dels poc menys de 0ªC mínims als 15ºC passats màxims. Un altre cap de setmana anticiclònic. I ja en van molts.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.