21 gener de 2022 a les 16:41

Previsió meteorològica: seguim amb altes pressions

Si en dies passats explicàvem les altes pressions amb temperatures mínimes molt baixes, aquest cap de setmana les explicarem amb mínimes una mica més altes, però amb màximes més baixes. Un vaivé de temperatures que globalment potser no notarem als nostres cossos però que mantindrà l’ambient fred a ratlla. I no ho notarem, bàsicament, perquè solem viure les jornades de dia. I serà de dia que notarem la nova configuració tèrmica més baixa.

La setmana ha passat amb la celeritat habitual però amb monotonia anticiclònica que ha marcat el seu ritme amb nits serenes i molt fredes, i dies assolellats, i sortosament, més càlids i benèvols. Aquesta vegada no hem tingut gaire l’efecte de les boires. Tot això, fins ben bé ahir, dijous, que els dies van ser iguals. Ahir, l’atmosfera va aconseguir remoure’s una mica i va suposar un canvi molt efímer que va trencar amb la dinàmica dels dies calcats: més núvols i una entrada de tramuntana va distreure el cel una mica, després de dies avorrits. I després de dies que les temperatures mínimes s’anaven superant dia a dia i que van marcar un mínim de -4.7ºC tan diumenge, com dilluns passat.

Anem acabant la setmana dels barbuts i podem dir que ha fet honors al seu nom. Ha estat molt freda i acabarà molt freda. Avui, divendres, comencem amb aire de tramuntana moderat, fred, però amb sol que durant tot el cap de setmana podrà lluir amb bastant protagonisme però que escalfarà poc. Anirem dels poc menys dels 0ºC mínims als 12-14ºC màxims, tan avui divendres, com demà, dissabte, i diumenge. L’ambient atramuntanat també serà protagonista del cap de setmana. No serà episodi de ventada, serà una situació d’aire del nord passatger moderat que refredarà l’ambient. I que reafirmarà l’anticicló.

I començarem una nova setmana sense canvis, sense pluja, sense gaire més coses per explicar ni preveure.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.