5 novembre de 2021 a les 16:57

Previsió meteorológica: tramuntana freda

El novembre ha començat fred. Res extraordinari. La meteorologia, mica en mica, es va tornant més tardorenca, l’atmosfera es va refredant, les jornades es fan més curtes, la radiació solar no és tan efectiva. Tot dins la normalitat perquè, més o menys, hem passat el mateix temps de tardor que el que falta per plantar-nos a l’hivern i ja estem a mig camí de l’estació més freda de l’any. Així, d’aquesta manera vindrà explicada la previsió del primer cap de setmana de novembre.

Els primers dies del mes han portat una mica de pluja -1 mm, dilluns i 4,2mm, dimecres, per exemple- però el més noticiable ha estat la baixada del termòmetre, tant amb temperatures mínimes com amb màximes. Dels 10,8ºC mínims de dilluns, hem passat als 6,6ºC el dimarts, 5,5ºC el dimecres i 4,9ºC ahir, dijous. Avui, divendres, hem quedat a 6.5 graus, la tramuntana que ha bufat durant la nit ha pogut moderar la baixada tèrmica, i la màxima costarà pujar dels 15 graus. Tot i això, l’ambient serà assolellat, típic de quan bufa la tramuntana forta que deixa el cel net de nuvolositat amb un bon sol lluint, però poc eficient per escalfar l’atmosfera.

Demà, dissabte, i diumenge seran força semblants d’explicar. Assolellats, potser una mica més ennuvolat el diumenge. Amb un denominador comú que serà la tramuntana  moderada, que a moments es reforçarà amb pics superiors als 60km/h i serà molt freda. L’ambient serà quasi hivernal, amb màximes que no podran pujar dels 15 graus, i deixarem enrere els dies de tardor descafeïnada que estàvem vivint. I per pluja convincent, encara no hi ha cap mapa esperançador.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.