15 abril de 2016 a les 10:46

Primera mostra de Films de Dones

El Grup de Dones de la Bisbal, amb la col·laboració de Cinètic, organitza la Primera mostra de films de Dones que se celebrarà aquest diumenge, 17 d’abril al Mundial.

El preu de les entrades és mòdic (2 euros) i hi haurà dues sessions de tarda: La primera, a les 17.00h, es visionarà El sostre del món, dirigira per Rémi Chaye (80′). Seguidament, a les 19.00h, es projectaran dos documentals, Empieza en ti i Palabras de mamita, d’autoria col·lectiva

Empieza en ti (2005 / 2015), és un projecte que va posar en contacte un grup de dones afectades per violència masclista entre els anys 2005 i 2010. L’objectiu era treballar la seva recuperació a través de diferents pràctiques artístiques, com la performance, la poesia visual, el collage i les instal·lacions. En el procés, liderat per l’artista visual i cineasta Marta Vergonyós, hi van participar diferents artistes i es va elaborar un documental que recull les experiències d’aquestes dones. 

Palabras de Mamita és un documental realitzat per Natàlia Carbonell, Carla Ferrerós, Robert Molina i Míriam Seguí que relata la biografia lingüística de Joana Colom Llach, una mestra que va viure durant el segle XX. Amb la derrota republicana es va exiliar a la URSS on va ensenyar als nens espanyols refugiats. El 1947 es va instal·lar a Pau, França, com a mestra d’espanyol, fins al final dels seus dies. 

El projecte audiovisual, a través de l’autoenregistrament d’unes memòries que va realitzar la protagonista als anys 70 en cintes de casset, pretén mostrar les llengües que van formar part de la seva experiència vital i la relació que va mantenir amb cadascuna d’elles.

Palabras de Mamita va ser el guanyador del II Concurs Internacional d'(Auto)biografies Lingüístiques que convoca el Grup de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, la Xarxa Vives d’Universitats, la Fundació Aurèlia Figueras i l’Alzina.