12 març de 2018 a les 16:13

Recta final de la validació tècnica de les 63 propostes recollides al procés participatiu 2018 de la Bisbal

La recollida de propostes va finalitzar el passat 25 de febrer amb un balanç notòriament satisfactori: es van fer un total de 63 propostes pel procés participatiu que està vivint La Bisbal d’Empordà per decidir en què cal invertir 95.000€ dels pressupostos municipals del 2018. Va ser a partir de llavors quan es va encetar el període de validació tècnica per tal de seleccionar les propostes viables que finalment seran objecte de votació popular. Així, aquest divendres es publicarà la llista definitiva i s’encetarà un nou període: el de debat i priorització.

En aquest sentit cal tenir present que la culminació serà una sessió general de debat i priorització al Teatre Mundial el proper 23 de març (també es podrà opinar en línia a través de la plataforma de participació Civiciti). I, finalment, el 28 de març de publicarà la llista definitiva amb les 15 propostes finalistes. I serà el 3 d’abril quan arrencarà el període de votació presencial a l’edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris. Enguany, però, també es podrà votar en línia a través de la plataforma de participació Civiti.

La Bisbal d’Empordà continua així amb el procés participatiu per tal que els ciutadans del municipi decideixin en què cal invertir una part dels pressupostos municipals. Tal com ja es va fer l’any passat, serà un procediment que vol facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics. Així doncs, a través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 95.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2018. 

Cal tenir present que la partida destinada a la participació enguany serà notòriament superior que l’any passat, quan el consistori hi va destinar 50.000€ i bisbalenques i bisbalencs van decidir invertir-ho en revisar les voreres, refer les calderes del geriàtric i una actuació per evitar que el paviment del Pont Nou patini (actuacions que ja s’han dut a terme o s’hi estan treballant). Va haver-hi un total de 699 vots (698 de vàlids i un de nul), i el percentatge de participació va ser d’un 7,95% del cens total, de 8.790 ciutadans.

El procés participatiu torna a venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.