16 maig de 2017 a les 16:09

Xerrada SLOF: ‘Autonomia vs. sobreprotecció’

El proper divendres 19 de maig arriba un nou capítol del cicle de xerrades del Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) a l’Aula 4 de les Escoles Velles de la Bisbal. Totes les conferències són gratuïtes, a les 19h, obertes a tots els públics i es retransmeten en streaming a través de la pàgina de facebook del consistori. 

Serà el torn de la xerrada col·loqui Auntonomia vs. sobreprotecció, de la mà d’Elisabet Soler. La sobreprotecció de la infància es produeix a totes les facetes de la vida, no només per prevenir els infants de possibles riscos físics, sinó també per evitar conflictes que puguin tenir amb altres persones, evitar-los l’avorriment o fins i tot del cansament. Heike Freire ens recorda: «La sobreprotecció genera l’efecte contrari al desitjat, quan per protegir els infants no se’ls permet fer coses per ells mateixos, se salten etapes fonamentals de l’aprenentatge i no es responsabilitzen de les conseqüències de les accions, ni són capaços d’avaluar els riscos. La por i la desconfiança tendeixen a retroalimentar-se: l’excés de protecció deixa, paradoxalment, desprotegits els nostres fills». 

El Servei Local d’Orientació Familiar és un recurs de la Secció d’Acció Social de la Diputació de Girona d’orientació i assessorament familiar, que se situa en la línia de suport al treball amb famílies i a les polítiques municipals d’atenció a les persones. El projecte, operatiu des del curs 2008-2009, serveix perquè els ajuntaments puguin oferir un servei d’orientació a mares i pares en el marc de les polítiques d’atenció a les famílies previstes en el Pla d’Acció Social. 

És un programa gratuït d’orientació i assessorament a pares i mares, finançat per la Diputació i gestionat per ajuntaments de les comarques gironines, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida familiar. El Servei, preventiu, universal i d’atenció especialitzada, està adreçat a les famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys que tinguin dubtes relatius a l’educació i al desenvolupament d’aquests i que vulguin millorar la comprensió i la comunicació amb ells o buscar alternatives als càstigs.

Per a més informació cal dirigir-se a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, a l’edifici de les Escoles Velles.